Bao buns s marinovaným bravčovým bôčikom

Baobuns – naparená žemla s pečeným chrumkavým bravčovým mäsom, slanou a zároveň sladkou, pikantnou a kyslastou chuťou je skvelé jedlo, ktoré pochádza z Taiwanu. Dnes už svet pozná mnoho variant cez rybaciu, hovädziu či čoraz viac obľúbenú vegetariánsku alebo vegánsku verziu. Čo ale určite v pravej bao žemli nesmie chýbať je skvelá chuť čerstvého koriandra, sladko-kyslá omáčka a opečené nadrvené arašidy.

Bao buns s marinovaným bravčovým bočikom

Recept pre 4osoby

  • hladká múka 800g
  • mlieko 350g
  • droždie 20g
  • kryštálový cukor 80g
  • maslo 80g
  • prášok do pečiva 5g
  • olej 2dcl
  • soľ 15g
  • bravčový bôčik 800g
  • mleté čierne korenie 10g
  • cesnak 3 strúčiky
  • med 3PL
  • sweet chilli omáčka 2,5dcl
  • čerstvý Koriander 20g
  • mladá cibuľka 3ks
  • červená kapusta 300g
  • arašidy 50g
  • sezam 10g
  • sójové klíčky 80g
  • cibuľa 150g

Bravčový bôčik potrieme olejom, medom, soľou, korením a rozomletým cesnakom. Takto pripravené mäso necháme v chladničke marinovať 24h.
Mäso pečieme pomali do mäkka pri 115°C cca 6h.

Vo vlažnom mlieku s trochou cukru si pripravíme kvások.
Kvások spolu s rozpusteným maslom, štipkou soli, olejom, zvyšným cukrom, práškom do pečiva a múkou vymiesime do cesta, ktoré necháme aspoň 1h kysnúť.
Neskôr cesto rozvaľkáme na 0,5cm hrúbku. Vykrojíme kruhy, ktoré preložíme na polovicu a vložíme do nich papier na pečenie. Necháme ešte aspoň 30 min zase pokysnúť. Pripravujeme tradične na pare asi 10 min.
Bôčik po upečení nakrájame najemno a na panvici ho sprudka opečieme do chrumkava. Keď je mäso opečené, pridáme sweetchilli omáčku a čerstvo nasekaný koriander.
Do pripravených naparených žemli pridáme zmes mäsa spolu s omáčkou, nakrájanú naloženu sladko kyslú červenú kapustu, červenú a mladú cibuľu, Sójové klíčky, čerstvo opražené nadrvené arašidy, sezam, koriander, čerstvé chilli a do chrumkavá praženú cibuľu.

Želám vám dobrú chuť 😋

Adam

Predchádzajúci
Ponuka smútočných karov v Bratislave: White Dragon v Mlynskej Doline
Ďalší
Svadba vo White Dragon: Príjemné miesto pre váš veľký deň v Bratislave

Reštaurácia a catering

Obedové menu si v našej reštaurácii s kaviarňou môžete vychutnať každý pracovný deň medzi 11.30 – 14.00.

Otváracia doba reštaurácie:
Pondelok – Piatok: 8.30 – 15.00

Adresa reštaurácie:
Staré Grunty 18, 84104, Bratislava – Karlova Ves

Objednávky na catering:
+421 910 671 833