Maková bábovka s višňami

Vedeli ste, že vo svete evidujeme okolo 120 rôznych druhov maku! V kuchyni sa najčastejšie využíva mak modrý. Má vysoký obsah vápnika, ktorý je mimochodom 12x väčší, ako u kravského mlieka a porovnateľný obsah bielkovín, ako v chudom hovädzom mäse. Taktiež mnoho prospešných vitamínov, minerálnych látok, omega mastných kyselín, čo ho právom radí medzi „superpotraviny“.

V kuchyni sa mak využíva najčastejšie nasladko. Jednu takú v kombináciu s višnami, ovsenými vločkami a kokosového mlieka si teraz ukážeme.

Maková bábovka s višnami

  • ovsené vločky 350g
  • kokosové mlieko 250ml
  • višne 200g
  • trstinový cukor 150g
  • mletý mak 100g
  • vajcia 4ks
  • olivový olej 2pl
  • limetka 1ks
  • prášok do pečiva 1ksDo rozmixovaných, skoro do hladka ovsených vločiek vmiešame všetky ingrediencie. Zmes dôkladne premiešame a na záver pridáme vykôstkované višne.
    Cesto dáme do formy a pečieme pri teplote 160°C 50min.

Želám vám dobrú chuť!

 

Adam

Predchádzajúci
Catering na rodinné oslavy v Bratislave: White Dragon – dokonalé občerstvenie na každú príležitosť
Ďalší
Ponuka smútočných karov v Bratislave: White Dragon v Mlynskej Doline

Reštaurácia a catering

Obedové menu si v našej reštaurácii s kaviarňou môžete vychutnať každý pracovný deň medzi 11.30 – 14.00.

Otváracia doba reštaurácie:
Pondelok – Piatok: 8.30 – 15.00

Adresa reštaurácie:
Staré Grunty 18, 84104, Bratislava – Karlova Ves

Objednávky na catering:
+421 910 671 833